Túl az ételfotón: 5 extra fotótéma az éttermed, kávézód kommunikációjához

dec 1, 2021 | Ügyfélképző

Egy vendéglátóhely hihetetlenül izgalmas terep a vizuális tartalomgyártás szempontjából. Ha megfelelően akarod reprezentálni az éttermed vagy kávézód, ne ragadj le az ételfotónál! Mit mutathatsz még, hogy színesebb és élettelibb legyen az online jelenléted? Soroljuk!

Ne ragadj le az ételfotónál! Mit mutathatsz még, hogy színesebb és élettelibb legyen az online jelenléted? Soroljuk!

Egy vendéglátóhely önálló univerzum: ahogy belépünk, megszűnik a külvilág, és egy különleges buborékban találjuk magunkat, ahol sokszor még az idő is máshogy telik. A vendégek benyomásait jóval több tényező alakítja, mint a kulináris élvezetek. A hely stílusa, a kiszolgálás, a zene, a háttérzajok, a többi vendég mind-mind formálják az élményt. Ha honlapod vagy social media felületeid képanyagáról van szó, kár lenne kihagyni azt a sok izgalmas fotótémát, amit egy vendéglátóhely kínál. Akármilyen helyet üzemelsz, hidd el: tele van tartalmas pillanatokkal, melyekre kíváncsiak a potenciális vendégek!

Életképek. Ez ez az a téma, ami a legjobban visszaadja az éttermi, kávézói élményt.

A Photon szakembereit nemcsak profi gasztrofotóért, ételfotóért keresheted – az alábbi műfajokban is magabiztosan mozgunk!

  1. Életképek. Ez ez az a téma, ami a legjobban visszaadja az éttermi, kávézói élményt. A jól elcsípett életkép egy teljes sztorit képes átadni, mintha egy filmjelenet kimerevített pillanata lenne, ami érzelmileg is bevonja a nézőt. Egyetlen felvételbe is rengeteg információt sűríthetsz, ha működés közben mutatod a helyet: mesélhetsz a menüről, a tálalásról, a munkatársakról és a vendégekről.
  2. Konyhai folyamatképek. Engedj bepillantást a kulisszák mögé, és mutasd meg, hogy készül egy-egy fogás! Ezzel nemcsak arról kommunikálsz, hogy milyen színvonalon és odafigyeléssel születnek az ételek, de a hitelességet és a személyességet is növeled. Sok vendég számára hatalmas plusz, ha történetet tud kapcsolni a menühöz, és az is étvágygerjesztő faktor, ha látja, hogyan, milyen alapanyagokból készülnek a különböző fogások.
  3. A vendéglátók arca, csapatportrék. Egy étterem vagy kávézó megítélésénél kulcsfontosságú az emberi tényező. Meghatározó, hogy milyen arcokat kötnek a márkádhoz, ezért érdemes a dolgozóidat az online felületeiden is felvillantani. Fontos, hogy olyan megoldást találj, ami minden kolléga számára kényelmes, és azt emeld ki, aki szívesen bemutatkozik, és megfelelően reprezentálja a helyet. Ha szükség lenne egy profi portréfotósra, aki képes oldott légkört teremteni, ránk számíthatsz!
  4. Enteriőr és exteriőr fotó. Minden igényesen kialakított vendéglátóhely megérdemli a megfelelő dokumentációt! Az enteriőr és exteriőr fotók a térre, a külső- és belsőépítészeti részletekre fókuszálnak. Sokak számára az étterem, kávézó kialakítása ugyanolyan lényeges, mint a kiszolgálás vagy az ételek, italok minősége. Ezeket a potenciális vendégeket győzheti meg pár előnyös kép arról, hogy nálatok foglaljanak asztalt.
  5. Szezonális vagy ünnepi hangulatképek. Mindig vonzó, amikor egy vendéglátóhely reagál a szezonális változásokra, és képes megteremteni az adott évszak vagy ünnep hangulatát. Teljes az összhang, ha nemcsak a kínálatot alakítod a szezon szerint, hanem a dekorációt is – ezt pedig érdemes lencsevégre kapni! Legyen szó az Instagram vagy Facebook oldaladról, minél aktuálisabb tartalommal jelentkezel, az annál érdekesebb és szerethetőbb lesz a közönség számára.

Ha szakmai segítségre lenne szükséged, keress minket bátran! Hogy miért éri meg egyedi, profi fotót használni a márkafelületeiden? Olvasd el blogbejegyzésünket, amiben összeszedtük a professzionális fotó legfontosabb előnyeit!

A vendéglátók arca, csapatportrék. Meghatározó, hogy milyen arcokat kötnek a márkádhoz, ezért érdemes a dolgozóidat az online felületeiden is felvillantani.

Share This