Streaming tippek kezdőknek és haladóknak: erre figyelj, ha online eseményt közvetítesz!

márc 3, 2022 | Ügyfélképző

Ha a Photon szakembereire bízod a streaminged, biztos lehetsz benne, hogy a technika a lehető legjobb kezekben van. De sok múlik rajtad is! Egy korábbi bejegyzésünkben már kifejtettük, hogy miért elengedhetetlen az alapos felkészülés, a koncepcióalkotás, a pontos forgatókönyv és a streaming platform tudatos kiválasztása. Most nézzünk pár további tippet a tökéletes online eseményhez!

Körözd le a versenytársakat!

Nézz utána, hogy streamelnek-e, és ha igen, mit csinálnak jól és mit csinálhatnának jobban az élő bejelentkezéseikben. Sokat tanulhatsz belőle, hogy hogyan kommunikál a konkurencia, ez alapján a te streamed is profibb, gördülékenyebb és tartalmasabb lehet.

Kezdj el időben kommunikálni a streamingről!

Az esemény előtt több nappal, akár egy héttel korábban is kihirdetheted az élő bejelentkezést, amit érdemes megismételni a streaming előtti napon és a visszaszámlálás óráiban is. Ha kiemelten fontos streamingre készülsz, a beharangozó posztok mellett fontolj meg egy látványosabb, hatásos teaser videót!

Légy következetes az időzítésben!

Gyakran streamelnél? Alakíts ki követhető rendszert az élő bejelentkezésekre! Jó, ha mindig ugyanarra az időpontra tervezed a streaminget, hogy hozzászokjon a közönséged – így minimalizálhatod annak az esélyét, hogy elfelejtik a következő bejelentkezés időpontját.

Válassz streaming-kompatibilis outfitet!

Kamera előtt mindig kerüld a sűrű csíkos, kockás, apró pöttyös vagy mintás ruhadarabokat, mert interferálhatnak, ami zavaró a szemnek. Ugyanígy hanyagold a neonszínű, nagy márkajelzésekkel, feliratokkal díszített ruhadarabokat (hacsak nem épp ezzel szeretnél üzenni valamit). A hangosan csörömpölő ékszereket is jobb kerülni.

Viseld „önmagad”!

Az ápolt megjelenés és a frissen mosott haj alap, de ne pont a streaming előtt teszteld az új fodrászod! A magabiztosság kulcsa a kényelem, ami sokszor a megszokáson alapul. Viselj olyan előnyös ruhadarabokat, melyekben biztosan önmagad vagy és kényelmesen mozogsz.

Figyelj a testtartásodra!

Hogy milyen benyomást keltesz a képernyőn, azt nagyban befolyásolja a tartásod is. Itt szintén a kényelem a kulcs: gondoskodj megfelelő ülőhelyről, legyen elég tered, engedd le a vállad, és húzd ki magad!

Nézz a kamerába!

Ha megfogadtad a fenti tanácsokat, biztos remekül nézel ki, de vigyázz, ne kövesd el az egyik leggyakoribb hibát! Mielőtt Nárcisszuszként beleszeretnél a saját képedbe, jusson eszedbe, hogy a közönség szeme a kamera. Mindenki hajlamos önmagát bámulni a képernyőn, de egy jó streaming-szónok sosem felejti, hogy a kamerán keresztül tud szemkontaktust tartani a nézőkkel.

Ne ess ki a szerepből!

Amikor interakcióba lépsz a nézőkkel, legyen mindenki számára egyértelmű, hogy mire reagálsz. Egy-egy válasznál sokan elfelejtik, hogy az adott kérdést vagy felvetést a nézői oldalról nem láthatta a teljes közönség (például ha kommentben érkezett kérdésre reagálnál). Végig tartsd észben, hogy mindenkihez beszélsz!

Biztosítsd be a hangod!

Murphy: ha évente egyszer szárad ki a torkod, az jó eséllyel pont egy fontos prezentáció közben fog megtörténni. Kerüld el a kellemetlenséget, és készíts be magadnak egy pohár vizet – lehetőleg a technikai eszközöktől biztos távolságban, de még karnyújtásnyira magadtól.

Engedd el a tökéletességet!

Ha bakizol, ne fagyj le, ez az élő adás varázsa! Akár előnyödre is fordíthatod a hibát: ha oldottan reflektálsz a bakira, az szimpátiát válthat ki a közönségből. Az élő bejelentkezés sosem 100%-ban tökéletes, de a Photon segít, hogy a legtöbbet hozd ki belőle. Te hozod a tartalmat, mi biztosítjuk a profi technikát – keress minket bizalommal, ha streamingben, online vagy hibrid rendezvényben gondolkodsz!

Share This