Profizmus vs. házi megoldások: miért használj egyedi, profi fotót a közösségi médiában?

nov 5, 2021 | Ügyfélképző

A social media felületek használata minden cég és márka sikerén nagyot lendíthet. Főleg, ha megfelelően reprezentálják azt, amit képviselsz. Mielőtt felcsapnál amatőr fotósnak vagy egyirányú repjegyet váltanál a stock fotók Bermuda-háromszögébe, elmondjuk, miért érdemes az alternatív megoldások helyett profi fotósra bízni a vizuális tartalomgyártást!

Minőség: az vagy, amit mutatsz

…legalábbis a potenciális vásárlók és ügyfelek számára. A többség az alapján ítél meg, amit az online felületeiden lát. Ezért van szükség egy profi fotósra, aki először mindig képbe helyezi magát a márkáddal. Ismeri a trendeket, tudja, milyen vizuális kommunikáció jellemző a területedre, mivel lehetne kitűnni, és hogyan lehet kidomborítani termékeid legelőnyösebb oldalát. Olyan részleteket alakít tudatosan, melyek fel sem tűnnek egy átlagos nézőnek, észrevétlenül mégis befolyásolják abban, mennyire tartja vonzónak a márkádat.

 Olyan részleteket alakít tudatosan, melyek fel sem tűnnek egy átlagos nézőnek, észrevétlenül mégis befolyásolják abban, mennyire tartja vonzónak a márkádat.

Egy tapasztalt fotós konzisztens a világításban, beállításokban, hátterek használatában, egységes hangulatot teremt, és képes kontextusba helyezni a termékeidet. Ez mind életszerűbbé és szerethetőbbé teszi a márkát, amit telefonnal lőtt amatőr felvételekkel vagy stock fotókkal nem lehetne elérni. Az egyedi, profi fotográfia az igényesség benyomását kelti, és már első pillantásra emeli márkád színvonalát a fogyasztók szemében – úgy, hogy közben pontosan azt mutatja, amit kínálsz.

Hitelesség: az eredetiség ereje

A közösségi média-használat olyan képdömpinggel jár, hogy a felhasználók egyre könnyebben kiszúrják a stock fotókat. Ez elidegenítő lehet számukra: aki a márkád iránt érdeklődik, pont azért keresi fel a social media csatornáidat, hogy jobban megismerje a céged működését, a színfalak mögé lásson, és hiteles képet kapjon arról, amit kínálsz. A stock fotók gyakori gyengesége, hogy túl sterilek, üresek, vagy olyan erőltetettek, hogy nemzetközi meme lesz belőlük.

A stock fotók gyakori gyengesége, hogy túl sterilek, üresek, vagy olyan erőltetettek, hogy nemzetközi meme lesz belőlük.

Ráadásul minél tovább hagyatkozol stock fotóra, annál nehezebb lesz olyat találni, ami megfelel az elképzeléseidnek és beleillik a képbe. Ha olyan terméket vagy szolgáltatást képviselsz, melynél lényeges a megjelenés – például éttermed vagy szépségszalonod van –, mindenképp egyedi fotóra lesz szükséged. A potenciális vásárlók és ügyfelek számára annál bizalomkeltőbb a márkád, minél hitelesebbek a képeid.

A potenciális vásárlók és ügyfelek számára annál bizalomkeltőbb a márkád, minél hitelesebbek a képeid.

Megkülönböztethetőség: egyedi fotó = egyedi márka

Ha egyedi, profi fotót használsz a felületeiden, biztos lehetsz benne, hogy kitűnnek a tartalmaid a közösségi media képáradatából. Miközben a hírfolyamot görgetik, a felhasználók a pillanat töredéke alatt, ösztönösen döntést hoznak arról, hogy egy poszt érdekli-e őket vagy sem – ez pedig elsősorban a vizuális impulzusok alapján dől el. Egy részletgazdag, esztétikus kép elég figyelemfelkeltő lehet ahhoz, hogy ne görgessenek tovább, és a szöveges részeket is elolvassák, vagy megjegyezzék a nevedet.

Egy részletgazdag, esztétikus kép elég figyelemfelkeltő lehet ahhoz, hogy ne görgessenek tovább, és a szöveges részeket is elolvassák, vagy megjegyezzék a nevedet.

Ha az oldaladon minőségi, egyedi fotók vannak, melyeket kizárólag hozzád köthet a közönség, az megkülönbözteti a márkád a konkurenciától, és erősíti a brandről alkotott képet. A jobb stock fotók örök kockázata, hogy sokszor lecsaphattak már rájuk, és számtalan helyen használhatták őket. Sosem tudhatod, mikor köszön vissza egy random plakáton ugyanaz a kreatív, amivel épp hirdetési kampányt indítottál a saját márkádnak… Ha stockok helyett az egyedi fotót választod, nemcsak a vizuális tartalmad lesz 100%-ban testre szabott, de azt a kínos helyzetet is elkerülheted, hogy ugyanazt a képet használod, mint egy másik márka vagy pont az egyik versenytársad.

Ha stockok helyett az egyedi fotót választod, azt a kínos helyzetet is elkerülheted, hogy ugyanazt a képet használod, mint egy másik márka vagy pont az egyik versenytársad.

A fényképek beszerzésének a stock oldalakon és az amatőr mobilos fotókon kívül van még egy „házi” alternatívája: a Google képkeresés. Ez a legnagyobb no-go, mindig kerüld el! Sokan tévesen közkincsnek tekintik az interneten szabadon elérhető képeket, de attól, hogy valami felkerült a világhálóra, még rendelkezik szerzői jogokkal. Egy Google-képtalálat felhasználása így a legtöbb esetben illegális – akkor is, ha nem ismert és visszakövethetetlen a forrása.

Minden márka megérdemli az egyedi, minőségi képanyagot.

Minden márka megérdemli az egyedi, minőségi képanyagot. Ha túl nagy kihívás a vizuális tartalomgyártás a közösségi oldaladra, honlapodra, webshopodra vagy blogodra, bízd a profikra! Fotósaink gyorsak, érteni fogják a márkádat, és kedvező áron színvonalas munkát végeznek.

Csak céges portrékra lenne szükség? Kattints, és tudd meg, hogy zajlik egy vállalati fotózás a Photon szervezésében!

Share This