Menő fotókkal dobnád fel az airbnb-s lakáshirdetésed? Mutatjuk a titkot!

aug 25, 2022 | Ügyfélképző

Az Airbnb tökéletesen bemutatja, hogy egy jó lakásfotó mekkora csodákra képes. Egy gondosan kivitelezett sorozattal ugyanis nemcsak igényesebbé válhatunk, de a profi képek akár képesek eladni is magukat. 

Bizonyára többen szembesültetek már azzal, hogy a legtöbb airbnb-s ingatlan tulajdonosa nem törődik eléggé azzal, hogy hirdetésében milyen módon mutatja be lakását. A feltöltött képeken látszik, hogy a lakást valaki életvitelszerűen használja, és nem az egy-egy éjszakára megszálló bérlők igényeire van igazítva. Vagy az, hogy az ingatlan csak egy befektetés, így arról semmilyen otthonosság nem köszön vissza.

Péter pontosan ezt próbálta elkerülni, amikor a Photonhoz fordult segítségért. Tudta, hogy a lakásmegosztón csak akkor érhet el jó eredményt, ha profi képek segítségével hirdeti meg lakását azokra az időszakokra, amikor épp nem ő használja azt. A legjobb döntést hozta, hiszen a projektben – csakúgy mint mindig – a fotós startup egyik legprofibb szakembere volt a segítségére, aki már eleve komoly tapasztalattal, felkészülten érkezett a helyszínre.

Pontosan tudta, hogy a képeken a lakás legjobb arcát kell majd megmutatnia:

  • térérzetet maximalizálni,
  • figyelni a lakás dekorálására, kiegészítőkkel való feldobására, melyhez a növények örök klasszikusok, mindig sokkal élőbbé teszik a lakásokat,
  • változatos képanyagot készíteni, melyben a nagylátószögű és a közeli hangulatképek váltakoznak,
  • ügyelni arra, hogy a terek ne torzuljanak optikailag,
  • jól megválasztani a fotózási szöget.

„Szeretek nem csak nagylátószögű képeket készíteni, hanem néhány tárgyat egy-egy közeli képpel kiemelni. Ez változatosabbá tudja tenni a sorozatot” – avatott be a Photon fotósa, aki ezen elv mentén egy igazán különleges sorozatot készített. A lakásban tetszett neki a darts, egy kis űrhajós figura és egy playstation is, amiket közelről is megörökített. Véleménye szerint ilyen apróságok bemutatásával igazán szórakoztatóvá is lehet tenni egy anyagot, és motiválni tudja az embereket a lakás lefoglalására.

Véleményével Péter is egyetértett, akinek szuper élményt jelentett látni a kész fotókat, mert mintha egy teljesen másik lakással találkozott volna, és a munka során tanult pár trükköt a kiadásról, a fotózásról is. Elmondta, először nem tudta, kihez forduljon, mit mennyiért érdemes fotózni, ezért volt hatalmas segítség számára a Photon, akik amellett hogy minden apró részletet megszervezetek és az igényeihez igazították a fotóst, még könnyű és transzparens kommunikációt is folytattak. Végtelenül egyszerű volt számára az egész folyamat.

Ezen a linken megnézheted, hogy miként néznek ki a képek használatban!

Share This