Közösen egy jobb világ felé – Jótékonysági fotóaukcióval támogattuk a Játékidő Alapítványt

ápr 6, 2022 | PhotON

Jó érzés, hogy egyre több szakmai együttműködésről számolhatunk be nektek; egyszerre vagyunk büszkék és hálásak startupunk eredményeiért. A siker alapja az erős csapat, de nálunk az összetartás nemcsak a belső struktúra és a projektmenedzsment terén meghatározó, hanem arra is hatással van, hogyan viszonyulunk a külvilághoz. A belső, szakmai építkezés mellett a társadalmi felelősségvállalás is folyamatosan mozgat minket, és hiszünk benne, hogy a segítségnyújtással, példamutatással jobb világot teremthetünk magunk körül. Ehhez pedig fantasztikus kollégáink és partnereink vannak – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint legutóbbi fotóaukciónk, mellyel beszálltunk a Játékidő Alapítvány jótékonysági projektjébe.

A belső, szakmai építkezés mellett a társadalmi felelősségvállalás is folyamatosan mozgat minket, és hiszünk benne, hogy a segítségnyújtással, példamutatással jobb világot teremthetünk magunk körül.

A Photon indulása óta támogattuk már többek közt a Csodalámpa Alapítványt, a Magyar Vöröskeresztet, 2019-ben pedig a nemzetközi One Tree Planted alapítvány mellé álltunk, akik közel 500 fát ültettek el az általunk összegyűjtött partneri adományokból.

Idén februárban újabb örömteli esemény történt: átadásra kerültek azok a műszaki cikkek, melyeket a Játékidő Alapítvány vásárolt két gyermekvédelmi intézmény számára. Az akció a Tolna Megyei Gyermekvédelmi Központ IV. Számú Hőgyészi Gyermekotthona valamint a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola intézményeiben nevelkedő gyermekek digitális oktatását és szabadidős tevékenységeit támogatta 80 darab tablettel és 10 darab nyomtatóval. A projekthez a Photon is hozzájárult egy jótékonysági fotóaukció teljes bevételével.

„Az aukció története azért különösen kedves számunkra, mert a Photon fotósainak önkéntes felajánlásain alapul” – árulta el Böheim Gábor, a Photon marketingvezető tulajdonostársa. „A képeket kinyomtattuk, és tavaly novemberben rendeztük meg jótékonysági fotóaukciónkat a Photon előző bázisán, a Start it @K&H-ban. A befolyt összeget a Játékidő Alapítványnak ajánlottuk fel.”

Gábor egyébként az az alapítvány indulása óta segíti önkéntesként a Játékidő tevékenységét, és úgy gondolja, hogy a két csapat nagyon hasonlóan gondolkodik a segítségnyújtás fontosságáról. „A Játékidő Alapítvány és a Photon azonos értékközösséget képviselnek: nemcsak segíteni akarunk, de ösztönözni is szeretnénk másokat: hiszen mindenki tehet valamit, segíteni sokféleképpen lehet, néha elég csak kinyújtani a kezünket.”

Böheim Gábor, a Photon marketingvezetője egyébként az az alapítvány indulása óta segíti önkéntesként a Játékidő tevékenységét, és úgy gondolja, hogy a két csapat nagyon hasonlóan gondolkodik a segítségnyújtás fontosságáról.

A Játékidő Alapítvány magántőkéből és önkéntes munkaerőből működik. Alapítója Szalai Ádám, a magyar labdarúgó válogatott 80-szoros válogatott csapatkapitánya, a svájci FC Basel csatára. Az alapítvány tevékenysége szerteágazó, hátrányos helyzetű családokat, beteg gyermekeket és állatvédelemmel kapcsolatos projekteket is támogatnak. Ha kíváncsi vagy akcióikra, kattints ide a részletekért, vagy kövesd őket Facebookon!

Mivel a bejegyzésünk témája a segítségnyújtás, nem mehetünk el szó nélkül az utóbbi hetek szomorú eseményei mellett. Ha támogatnád az ukrán menekülteket, íme pár tipp, milyen szervezeteken keresztül tudsz segíteni:

Magyar Vöröskereszt
Ökumenikus Segélyszervezet
UNICEF
Age of Hope / Budapest Bike Maffia

Share This