Így maxold ki a weboldalad! – A profi honlap 4 ismérve

máj 11, 2022 | Ügyfélképző

Hogy mitől lesz igazán ütős egy weboldal, számos tényezőtől függ. Nem is vállalkozunk arra, hogy mindent egyetlen blogbejegyzésbe sűrítsünk, de a tartalom tervezésének van pár sarkalatos pontja, melyekkel kihozhatod a legtöbbet a honlapodból. Nézzük, mik ezek!

1. Reszponzív dizájn

Nincs profi weboldal reszponzív kialakítás nélkül! 2021-es statisztikák szerint a magyar felhasználók 54%-ban okostelefont használnak, 44%-uk asztali gépen vagy laptopon, 2%-uk pedig tableten internetezik. Ez alapján nem érdemes a desktop nézetből kiindulni – már csak azért sem, mert a felhasználók 80%-a nem is hajlandó olyan oldalt böngészni a telefonján, ami nem mobiloptimalizált. Ha kényelmetlen a felület kezelése, a látogatók jelentős részét rögtön elveszíted, ami a Google találatok rangsorolásánál is ront a honlap pozícióján. Ahhoz, hogy minden eszközön teljes legyen a felhasználói élmény, a reszponzív dizájn szemléletében optimalizáld a weboldal minden elemét, a képanyagot és a szöveges részeket beleértve.

2. Up-to-date információ

A folyamatos üzemeltetésre már a honlap tervezésekor gondolni kell. Ne csak azzal számolj, milyen állandó, statikus információt szeretnél elhelyezni a weboldalon, de azt is gondold át, milyen gyakori tartalomfrissítésre lesz lehetőséged! Webshop esetén nem kérdés, hogy az újdonságokat, változásokat folyamatosan updatelni kell, hogy az oldal látogatói mindig friss és korrekt információt láthassanak. De ha például nem lesz kapacitásod rendszeresen blogbejegyzéseket írni, inkább irányítsd a felhasználókat a márkád közösségi média felületeire, ahol mindig aktuális hírekkel találkozhatnak. Ne biztosíts előre terepet az elévült információnak, a honlapstruktúrát aszerint alakítsd, hogy milyen gyakran változik a tartalom.

3. Egyedi és minőségi képanyag

Tudtad, hogy az emberi agy 60 ezerszer gyorsabban dolgozza fel a vizuális ingereket, mint a szöveget? A képek nemcsak figyelemfelkeltőbbek az írásnál, de azonnal hatnak az érzelmekre, növelik az érdeklői elköteleződést, és jobban meg is ragadnak a látogatóid memóriájában. Egy korábbi bejegyzésünkben már kifejtettük, miért érdemes egyedi, profi fotót használni a márkakommunikációban – fokozottan igaz ez egy termék vagy szolgáltatás honlapjára, ami az adott brand virtuális névjegykártyájának tekinthető. Ha egyedi, profi fotóra lenne szükséged, keress minket bátran! A Photon szakemberei nemcsak a termék- és ételfotó műfajában verhetetlenek, de magazinba illő rendezvény- és ingatlanfotót valamint videós anyagokat is rendelhetsz tőlünk.

4. Profi bemutatkozás

Egy esztétikus weboldallal, erős logóval és a minőségi képanyaggal már jó eséllyel kitűnhetsz a konkurens cégek közül, de van még valami, amivel nagyobb szimpátiát válthatsz ki, mint a versenytársak: a személyesség. Kapcsolj arcokat a márkádhoz a honlapodon, és mutasd be magad és a csapatod! Így egyrészt nagyobb bizalmat keltesz az érdeklődőkben, másrészt kiemelheted a kollégáid szakértelmét, hangsúlyozhatod a márkaértékeket, ezzel is koherensebb képet adva a cégről. Ahhoz, hogy a „Rólunk” oldalon mindenki a legjobb arcát mutassa és igazán professzionális legyen a végeredmény, elengedhetetlen az egységes, minőségi portréfotó. Ha már csak ez hiányzik a tökéletes weboldalhoz, titeket is várunk a Photon portréfotózásán május 13-án. Semmi feszengés, profi körülmények, és egy könnyen megközelíthető, belvárosi helyszín, a Hub55 – bővebb infó az esemény Facebook oldalán!

Share This