Életre szóló emlék: 10 budapesti helyszín a tökéletes esküvői portrékhoz

máj 26, 2022 | Ügyfélképző, PhotON

Itt a május, dübörög az esküvőszezon – lehet, hogy nálatok közeleg a nagy nap? Akár idén aktuális, akár később, a jegyesportrék illetve az esküvői portrék koncepcióját érdemes időben kigondolni. Ha kültéri fotózást szeretnétek, de még bizonytalanok vagytok a helyet illetően, ez a bejegyzés nektek szól: íme 10 helyszíntipp esküvői portrékhoz!

Tudtad, hogy a Photontól nemcsak esküvői rendezvényfotót és -videót, de magazin-színvonalú esküvői portrésorozatot is rendelhetsz? Ha rutinos szakemberre bíznád a portrékat, de még nincs meg a megfelelő jelölt, ne ess pánikba! Keress minket bátran, és biztosan megtaláljuk a tökéletes fotóst. Ha pedig jól jönne pár helyszínötlet, soroljuk a kedvenceinket!

1. ELTE Füvészkert. Vadregényes, egzotikus, romantikus és közben mégis ikonikusan „budapesti” helyszín. A Füvészkert növénycsodái között igazi dimenzióváltás vár – ha itt tervezitek az esküvői fotózást, nem lesz szükség semmilyen extra kellékre, hogy egyedi legyen a végeredmény. Fotós jegy váltása szükséges!

2. Margitszigeti japánkert. Áradni fog a zen az esküvői portékból, ha Budapest egyik legszebb japánkertjében kapnak titeket lencsevégre. A különleges, meditatív környezet jól passzol az introvertált párokhoz és a japán kultúra rajongóihoz, és ha már Margitsziget, a Duna-part is helyben van.

3. Normafa. Ha Budapesten élsz, biztos neked is ez az egyik number one úticélod, amikor kiszabadulnál a városból. Miért ne lehetne itt az esküvői fotózásod is? A Normafát azoknak ajánljuk, akik zöldövezetben, de a Füvészkertnél neutrálisabb környezetben szeretnének fotózkodni.

4. Aquincum. A múlt romantikája – nemcsak történészeknek! Azt hihetnénk, hogy a kövek túl szigorúak egy esküvői fotózáshoz, Aquincum hangulatában mégis van valami különleges, ami miatt cseppet sem rideg ez a helyszín. Miért ne jelképezhetné a szerelmetek időtlenségét? 🙂 Fotós jegy váltása szükséges.

5. Gül Baba utcája. A 2. kerület gyöngyszeme ez a meredek és szűk utcácska macskakövekkel és középkori épületekkel. A Gül Baba utca egyes pontjain mintha egy történelmi filmbe cseppennétek, és ha eljuttok a végéig, csodás látvány tárul elétek.

6. Bálna Budapest. Kívül-belül lenyűgöző építészeti formák és csodás kilátás a Dunára. Ha az előző pont szöges ellentétére vágytok hangulatban, és inkább a modern környezet vonzó számotokra, a Bálnában megtalálhatjátok a számításaitokat. A fotózás engedélyköteles.

7. Szabadsághíd. Haladjunk egy kicsit előre a pesti rakparton, és máris megérkeztünk a főváros egyik legikonikusabb pontjához, ehhez a smaragdzöld csodához Buda és Pest között. Ha a Szabadsághidat választjátok az esküvői portréitok helyszínének, abban benne lesz Budapest hangulatának esszenciája.

8. Római-part. A hullámzó Duna, kavicsos vízpart és mindig idilli, retro életérzés. A Római-part nemcsak a hangulata miatt ideális helyszín, de azért is, mert az árnyékot adó lombok miatt védettebb, rejtettebb érzetet ad, így biztosan fel tudtok oldódni a fotózáson.

9. A 4-es metró megállói. Mindenekelőtt jeleznünk kell, hogy a fotózás itt engedélyköteles, de minden fáradságot megér, ha sikerül engedélyt kapni rá! Ha igazán exkluzív, városi helyszínt kerestek, a 4-es metró megállóit szinte semmi sem múlhatja felül – már csak a változatos stílusuk miatt sem.

10. Szentendre. Na jó, kicsit túlnyúltunk Budapesten, de nem hagyhatjuk ki Szentendrét a felsorolásból… Végtelenül bájos, rusztikus hangulat, macskaköves utcák és színes házak várnak Szentendre óvárosában – mi ez, ha nem idilli környezet az esküvői portrékhoz?!

A portrék mellett az is fontos, hogy milyen emlékek maradnak meg a nagy napról. Legyen szó szolid, szűk családi körben tartott szertartásról vagy nagyszabású, többszáz fős ceremóniáról, a Photon partnerei között az idei szezonban is megtalálhatod a tökéletes rendezvényfotóst vagy videóst, aki egy életre megörökíti esküvőd legszebb pillanatait.

Share This