Céged emberi arca: a vállalati portré szerepe a márkakommunikációban

máj 12, 2022 | Ügyfélképző

Május 13-án szuper programra készülünk – ekkor zajlik a Photon következő vállalati portréfotózása. A közelgő esemény kapcsán vizsgáljuk meg jobban a kérdést: miért fontos és milyen lehetőségeket rejt magában a profi portré a vállalati kommunikációban?

Személyesség

Amint valós arcokat kötsz a cégedhez vagy márkádhoz, az rögtön bizalomgerjesztőbb lesz az ügyfelek szemében. Még ha ez nem is tudatosul a befogadóban, az emberi arcok látványa instant érzelmi reakciót vált ki, és nemcsak a figyelemfelkeltésben hatékony, de a szimpátia kialakulásához és az elköteleződéshez is hozzájárul. Sőt, nagyobb eséllyel fognak emlékezni a márkádra, ha valós személyeket kapcsolhatnak hozzá. Épp ezért kulcsfontosságú, hogy milyen minőségű képeket osztasz meg. Egy profi portréfotóssal mindenki legelőnyösebb arcát mutathatod, melynek a helyszíni instrukciók, a beállítás, a fények és az utómunka is szerves részét képezik.

Erősebb brand

Ha azt gondolod, a vállalati portré egyetlen célja, hogy beazonosíthatóak legyenek a munkatársak, alábecsülöd a műfajt! Az egységes, professzionális portréfotók, melyek illeszkednek a márka arculatához, nemcsak koherenciát sugallnak, de magasabbra is pozícionálják a vállalkozásod profilját. Habár egy átlag néző nem feltétlenül tudja kiemelni, hogy mitől jó a portré, amit lát, a profi fotó tudat alatt mégis hatással van rá: a minőségi képek láttán minőségi terméket, szolgáltatást feltételez. Ezért van szükség egy tapasztalt szakemberre, aki segíthet megtalálni a legjobb koncepciót a céges fotózáshoz. Van, ahol a hagyományos stílus a legcélravezetőbb neutrális háttérrel, de a vállalati portrék palettája ennél jóval gazdagabb. Készülhetnek irodai környezetben vagy kültéren, a cég arculatához passzoló színű háttérrel vagy extra kellékekkel – a lehetőségek tárháza végtelen.

Multifunkcionalitás

A céges portrék számos felületen erősíthetik a márkakommunikációd: nemcsak a weboldalt teheted velük személyesebbé, de ha például bemutatnád a munkatársaidat a közösségi médiában, felhasználhatod a képeket a posztok kreatívjaihoz is (nyilván az érintettek beleegyezésével). Ha szakmai rendezvény közeleg, egy kollégád prezentációt tart vagy más módon képviseli a céget, szintén jól jön az arculatnak megfelelő profi portré. És ott a LinkedIn: ha az egységes vállalati portrét töltitek fel magatokról, a személyes profilotokkal is a brandet erősítitek.

Meghoztuk a kedved a Photon portréfotózásához? Még van pár szabad hely a május 13-i alkalomra – kattints ide a Facebook eseményért! A helyszín Budapest belvárosa és a Hub55 Coworking iroda, ami nemcsak a könnyű megközelíthetőség miatt előnyös, hanem azért is, mert a szürke hátteres stúdiófotók mellett a beltéri, irodai beállításokra is lehetőséget ad. Ha csak a gátlásaid tartanának vissza, felejtsd el a szokásos feszengős fotózásokat! A Photon rutinos szakemberei a portréfotózásokon is oldott hangulatot teremtenek, és minden instrukciót megadnak ahhoz, hogy a legelőnyösebb arcodat mutassák a képek.

Kíváncsi vagy, hogy zajlik egy portréfotózás a Photon szervezésében? Olvasd el erről szóló bejegyzésünket! Ügyfeleink élményei érdekelnek? Kattints ide a Diverzum csapatával készített interjúnkért!

Share This