Bemutatkoznak fotósaink, videósaink: Márton Raymond

aug 29, 2022 | PhotON

Először gyerekként fogalmazódott meg bennem, hogy fotós szeretnék lenni, de ekkor még úgy gondoltam, hogy a piac telítettsége miatt csak nagyon nehezen lehetne igazán nagy sikereket elérni. Aztán 13 éves voltam, amikor hobbi szinten elkezdtem fotózni, majd komolyabban az egyetem alatt kezdtem érdeklődni a fotós szakma iránt. Persze kisebb projekteket már előtte is végeztem, de azok csupán hobbi szintű elfoglaltságot jelentettek. 19 évesen viszont elkezdtem meglátni a hosszú távú karrierben a potenciált, ekkortól ugyanis megnőtt az érdeklődés a munkámra, így tudatosult bennem, hogy abszolút van kereslet arra, amit csinálok. 

A fotózásban igazán azt szeretem – és egyben az a legizgalmasabb benne –, amikor mondjuk egy esküvőn teljesen ismeretlenül belecsöppenek az emberek egyik legfontosabb napjába, velük élem át azt a fajta boldogságot, ami valószínűleg egyszer fordul elő az életükben. Vagy azt, amikor egy munka során beleláthatok különböző cégstruktúrákba, hogy milyen modellekkel, illetve kommunikációval rendelkeznek, és ehhez én is hozzá tudok járulni. Persze ez inkább a videós területen nyilvánul meg, hiszen itt a stratégiát és a kommunikációs modellt olyanra kell formálni, ami az adott céggel teljes mértékben azonos.

Fotósként a portré áll hozzám a legközelebb, ezen kívül pedig az illusztratív dolgokat szeretem. A fantasy világot, ahol a valóságtól elrugaszkodva lehet gondolkodni és ezáltal olyat kreálni, ami valahol kicsit meghökkentő is.

Szakmai pályafutásom eddigi legnagyobb sikerének a Nánási Pál által rendezett Big Shot nevű fotós tehetségkutatón elért eredményemet tartom. Az első szériába több mint ezren jelentkeztek, de a második körben csak százan maradtak, végül pedig tízen. Ebből a tízből értem el második helyezést. A kedvenc munkáim közé a Burger Kingnek és a Bellozzo nevű étteremnek végzett projektjeimet sorolom, a legnagyobb ügyfeleim is elsősorban ők, de mellettük dolgoztam már a Bridgestone-nal, Mol-al, Playersroomal, és számos nagy marketingügynökséggel is együtt. 

Emellett alapítója vagyok a FOODON nevű gasztromarketing startupnak, mely fotós és videós tartalomgyártással foglalkozik, de teljes körű marketingszolgáltatást, IT-marketinget is biztosít gasztropiaci ügyfeleinek, és a hirdetéskezelésben, illetve a social media felületek kezelésében is otthonosan mozog.

Share This