Az 5 legnépszerűbb esküvői játék a Photon ajánlásával

jan 15, 2020 | Fun

A hangulatot mindig feldobja egy vicces, szórakoztató esküvői játék, aminek a vége általában hangos nevetés. Összeszedtük az 5 legnépszerűbb esküvői játékot.

Cipős játék

Ennél a játéknál a ceremóniamester egymásnak háttal elhelyez két széket, és az ifjú párt leülteti rájuk. Az újdonsült házasok kicserélik a lábbelijük egyik felét. Így egyik kézben a férj, másikban a feleség cipőjével várják a kérdéseket.
A ceremóniamester kérdéseire azt a cipőt kell a magasba emelni, akire illik a feltett kérdésre adott válasz, úgy, hogy nem látják mit válaszol a másik fél.

Kiderül, hogy mennyire ismerik egymást a friss házasok, mennyire jár egy rugóra az agyuk. Általános a nevetés, mikor az egyik fél rávágja a választ arra, amin a másik sokat gondolkozik.

Fotó: Draskovics Ádám

Gyümölcstánc

Ez egy aktív esküvői játék, a násznép bevonásával. A vendégek párokba állnak és úgy kell táncolni, hogy a homlokukkal egy almát megtartanak. Ha az alma leesik, akkor a pár kiesik a játékból. Az nyer, aki a legtovább tud táncolni anélkül, hogy leesne a gyümölcs.

Add tovább

A ceremóniamester kitalál egy jó bonyolult, hosszú összetett mondatot, amit a menyasszonynak a fülébe súg. Neki tovább kell súgnia a szöveget a mellette ülőnek, úgy ahogy hallotta azt. Ha valamit nem értett, akkor sem kérdezhet vissza.

Végül körbeér a mondat a vőlegényhez, aki hangosan elmondja a már teljesen átalakult szöveget. Ezután a ceremóniamester még rátesz egy lapáttal, elismétli az eredeti mondatot.

Lufitánc

Ez a játék annál jobb, minél többen vesznek részt rajta. Párokba állnak a résztvevők, a pár női tagjának bokájára egy lufit kötöznek. A férfiaknak úgy kell táncolni, hogy a többi pár lufiját kidurrantsák, közben azonban vigyázniuk kell, hogy a sajátjuk épségben maradjon.

Fotó: Draskovics Ádám

Hintós játék

Mind közül a legösszetettebb és legnépszerűbb. A ceremóniamester kiválaszt 11 játékost, minden játékos kap egy-egy szerepet a mesében. Így lesz 2 lakáj, jobb hátsó kerék, bal hátsó kerék, király, királyné, kocsis, jobb első kerék, bal első kerék, jobb ló és bal ló.

A ceremóniamester hozzákezd a történet elmeséléséhez. Amikor a sztoriban a kocsi valamelyik részét (az előzőleg kiosztott szerepeket) említi, az említett személynek fel kell állnia a székről. Egyszerűnek hangzik, viszont a ceremóniamestert nem kell félteni. A szöveg, amit elmond, elég nehéz ahhoz, hogy könnyen bakizzon az ember.
Nehezíti a koncentrációt, hogyha valaki nem áll fel, vagy tévesen áll fel, annak innia kell. Aki megkapja a kocsis szerepét, az szinte biztosra veheti, hogy nem ússza meg a játékot ivás nélkül. 😀

Ha érdekel, kik vagyunk, és bővebben olvasnál rólunk, ITT megteheted. Ha pedig esküvői fotóst, videóst keresel, írj nekünk a hel[email protected] e-mail címre, és felvesszük veled a kapcsolatot!

Share This