5 tuti érv, miért van szükséged egy jó LinkedIn profilra

febr 21, 2020 | Ügyfélképző

Nem árulunk el túl nagy újdonságot, amikor azt állítjuk, hogy a LinkedIn a legnagyobb üzleti szemléletű közösségi háló a világon. Rengeteg cégvezető és sikeres karriert felépítő ember használja napi szinten, és építi a “personal brand”-jét a segítségével. Ha ez nem elég meggyőző érv arra, miért érdemes LinkedIn profilodat professzionálisan karbantartani, most mutatunk neked 5 másikat!

  • Nagyon népszerű

Nem kizárólagosan attól lesz jó valami, mert népszerű és sokan követik, de ha közösségépítésről van szó, akkor ez az egyik legfontosabb szempont. Világszerte több, mint 675 millió! regisztrált felhasználója van a LinkedInnek, ami több. mint az USA teljes népessége. Ez még gombócból is sok, nemhogy kapcsolati tőkéből.

  • A munkáltatók is megnézik a LinkedIn profilod

Amikor jelentkezel egy munkára, és komoly esélyed van, hogy téged válasszanak ki a pozicíóra, a munkaerő toborzó minden bizonnyal utánad néz majd az interneten is. Azt mondanunk sem kell, mennyire rossz fényben tüntet fel, ha csak hajnali bulis képekkel találkozik veled a Facebookon, itallal a kezedben, de az már meglepő, hogy manapság
sok munkaerő toborzó negatívan ítéli meg, ha a jelentkezőnek nincs, vagy csak félig kitöltött LinkedIn profilja van.

  • A legjobb hely network építésre

A Facebook, a Tinder, de még a Tik-Tok sem olyan jó felület arra, hogy kapcsolatba lépj a mostani, vagy a lehetséges üzleti partnereiddel. Egy rendezvényen történt névjegykártya váltás következő lépése a LinkedIn ismerősnek jelölés. A platform gyakrolatilag egy személyes CRM rendszer, ami a névjegykártyákat kezeli 😀

  • Next level önéletrajz

Azon túl, hogy kitöltöd az alap adatokat a profilodon (munkahelyek, iskolai végzettségek, és van egy profi portréfotód, ami profilképként köszön vissza), kifejtheted a véleményed az üzenőfalon, posztolhatsz szakmai tartalmakat, bemutathatod, milyen szakmai eseményeken vettél részt annak érdekében, hogy fejleszd a tudásod a szakterületeden. Egy sokkal mélyebb, és átfogóbb képet tudsz mutatni magadról egy olyan közegben, ahol erre kíváncsiak a felhasználók.

  • Nem tudhatod, mit hagysz ki

Miközben ezt a bejegyzést olvasod, lehet, hogy a LinkedIn-en a jövőbeni üzlettársad épp a profilodat nézi, vagy az álmaid munkahelye épp most rakott ki egy állásajánlatot, amit szinte rólad formáztak meg. Ha a frissen tartod a profilodat, akkor felkészülten csaphatsz le a lehetőségekre, amik adódnak előtted.

  • +1 Portréfotó

Az első benyomás mindössze pár másodperc alatt kialakul akkor is, ha nem személyesen találkoznak veled, hanem a virtuális térben, például a LinkedInen. Mivel a profilképed az, amivel a szem először találkozik, ezért ahhoz, hogy tökéletes benyomást kelts másokban, elengedhetetlen egy profi üzleti portréfotó.

Jelentkezz és gyere el következő üzleti portréfotózásunk valamelyikére, ahol profi portréfotósunk, műtermi körülmények között 10 perc alatt elkészíti vadonatúj portrédat, amit az önéletrajzodban, a weboldaladon, vagy akár LinkedIn profilképként is felhasználhatsz!

Share This