10 tuti tipp az esküvői fotós kiválasztásához

jan 15, 2020 | Ügyfélképző

Életetek nagy napja előtt még rengeteg munka, szervezés és idegeskedés áll előttetek. Azt szeretnétek, hogy minden egyes pillanat tökéletes legyen, tökéletes ruhával, sminkkel, hajjal, ételekkel, és még lehetne sorolni. Az esküvő után pedig hogy a tökéletes képeket csodálhassátok, felidézve a felejthetetlen pillanatokat. Cikkünkben adunk 10 tuti tippet az esküvői fotós kiválasztásához, hogy ne érjenek meglepetések.

Ezekre figyelj:

  • Minden fotósnak van egy egyedi stílusa, ami alapján a képeit készíti. Az internet tele van példa fotókkal, ahol kedvetekre tudtok válogatni. Ne spóroljátok meg az időt a válogatással, hiszen lehet a világ legjobb fotósa valaki, ha más stílusa van mint az elvárásaitok, akkor az eredménnyel nem lesztek teljes mértékben elégedettek. A képek válogatásához az egyik legjobb oldal  ITT van.
  • Azzal nem árulunk el nagy titkot, hogy érdemes referenciamunkát kérni a potenciális fotóstól. Azt azonban kevesebben figyelik meg a képeken, hogy milyen fényviszonyok között készültek. Nappali, jó fényviszonyok mellett sokan képesek szép képeket készíteni, az igazán jó fotós azonban este, vakuval is tudja hozni ugyanazt a minőséget.
  • Érdemes napirendet készíteni és átadni a fotósnak. Ez egy lista, ami tartalmazza a nap fontosabb eseményeit és azok időpontját. Emeljétek ki a fotósnak, hogy mi az, amiről mindenképpen szeretnétek képet kapni. Elképzelhető, hogy egy adott történésnél a fotós más szemszögből készíti el a képet, mint ahogy ti előzetesen szerettétek volna. Utólag már nem lehet javítani, ezért jobb megelőzni ezt.
  • Amellett, hogy leírjátok, miről szeretnétek képeket viszontlátni, az is legalább annyira fontos, hogy mi az, amiről ne készüljenek képek… 😀 Ilyen eset lehet a vacsora kezdete, ahol a fotósnak és a vendégeknek is kellemetlen, ha evés közben fényképek készülnek.
  • Egy egész napos fotózás során a fotós egyéni igényeit is figyelembe kell venni. Ha előre kommunikáljátok, hogy mikor és mit ehet-ihat, hol parkolhat az autóval, hova zárhatja el a felszerelését (ami a fotós kincse), akkor ezzel is megelőzhettek sok félreértést.
  • Az esküvő előtti készülődés során is számos olyan pillanat születik, amit később szívesen néznétek vissza képeken. Ez azért is szerencsés, mert van időtök megszokni a kamera jelenlétét, és az esküvőn már nem lesz lámpaláz a fényképezőgép látványától. 🙂

Mindig írjatok szerződést

  • Ha sikerül kiválasztani a megfelelő fotóst, megállapodtatok az árban és a részletekben, akkor írjatok róla egy szerződést. Ez mindkettőtöket véd a későbbiekben, és ha menet közben valamiben mégsem értetek egyet, akkor hivatkozni tudtok a szerződésben foglaltakra.
  • A szerződésben legyen feltüntetve az átadási határidő. Ez széles skálán mozoghat, a 2 héttől kezdve, akár 90 napos átadási határidőt is szabhatnak a fotósok. Ha nektek fontos, hogy minél hamarabb kézhez kapjátok a fotóitokat, érdemes erre is odafigyelni.
  • A szerződés része lehet, hogy az elkészült képeket a fotós szabadon felhasználhatja majd a későbbiekben. Nem biztos, hogy örülnek majd a vendégeid, ha később egy hirdetésben viszontlátják magukat a képen. Ha nem szeretnétek hozzájárulni a felhasználáshoz, érdemes előre jelezni.

Végül, de nem utolsó sorban

  • Merjetek kérdezni! Ismerősök, barátok, családtagok mindig tudnak új dolgot mondani. Akinek volt már esküvője, az biztos hasznos tippekkel szolgálhat majd, hogy milyen tapasztalatokat szerzett az esküvői fotózással kapcsolatban.

Reméljük, találtatok számotokra új és hasznos információt a felsoroltak között.

Ha érdekel a videó készítés világa, az erről szóló cikkünket ITT találod.

Ha pedig további tanácsadásra van szükségetek a megfelelő esküvői fotós kiválasztásával kapcsolatban, írjatok nekünk a [email protected] e-mail címre és jelentkezzetek egy díjmentes, 45 perces személyes konzultációra!

Share This