10 tipp a tökéletes otthoni DIY portréfotó készítéséhez

máj 20, 2020 | Ügyfélképző

Az elmúlt két hónap karanténban töltött időszaka során gyakran előfordult, hogy korábban elérhető szolgáltatások helyett nekünk kellett kézbe venni az irányítást. Volt, aki a kenyérsütést sajátította el, volt aki maszkok készítésébe fogott. Fodrászok zártak be ideiglenesen, és a konditerem helyett is újra fel kellett fedeznünk a hagyományos sportolási lehetőségeket. Ha mostanában új portréfotóra lenne szükséged, de még nem szeretnéd, vagy nem tudod profi fotós szolgáltatásait igénybe venni, semmi probléma! Adunk néhány tuti tippet, hogy otthon elkészíthesd tökéletes DIY portréfotódat!

Hogyan készíts magadról nagyszerű portérfotót otthon?

Sajnos a koronavírus miatt a már hagyománnyá vált Photon LinkedIn portréfotós napok bizonytalan ideig még elmaradnak, de addig is, ha megfogadod a tanácsainkat, otthon is nagyszerű DIY portréfotókat készíthetsz, amiket felhasználhatsz az önéletrajzodban!

A tökéletes portréfotódat elkészítheted Te is a mobiltelefonoddal, de még jobb, ha megkéred a veled egy háztartásban élő családtagodat, lakótársadat, hogy segítsen. Ebben az esetben a telefonod hátlapi kameráját használhatjátok, amivel általában jobb hatást lehet elérni. Akár Te, akár valaki más készíti rólad a képet, érdemes odafigyelni a következőkre:

  1. Keresd a fényt! Amikor a portréfotódat készíted, mindenképpen fordulj a fényforrás felé. Ha teheted, nappal legyen a fotózás, a természetes fény a legjobb – minél több a fény, annál jobb lesz a hatás!
  2. Fontos a beállítás! A kamera legyen szemmagasságban, ellenkező esetben torzulhat az arcod.
  3. Ügyelj a tartásodra! A homlokodat picit told előre, hogy a nyakad szépen kisimuljon, ezzel párhuzamosan hajtsd lejjebb az álladat!
  4. A félprofil mindig nyerő! Tapasztalataink szerint az enyhén féloldalas beállás mindenkinek jól áll.
  5. Húzd ki magad! De vigyázz, most is figyelj arra, hogy a fejed nehogy hátra feszüljön!
  6. Legyél természetes! Mindig csak olyan pózt válassz, amiben kényelmesen érzed magad. Ami kényelmetlen, az sajnos a képen is látszik majd.
  7. Figyelj a kezedre! Gyakran érezzük úgy fotózás közben, hogy nem tudjuk, hova tegyük a kezeinket. Lapítsd őket a testedhez, hogy a képkivágás ne csonkítson meg a portréfotón!
  8. A frissen mosott haj mindig menő! És ne felejtsd el felrázni a kép készítése előtt, hogy ne a fotózás pillanatában lapuljon le a hajad.
  9. Válassz okosan hátteret! A legjobb választás a semleges háttér, esetleg fal.
  10. Mit viselj? Kerüld a mintákat, ne olvadj bele a háttérbe – a business casuallal nem lőhetsz mellé!

Ha további portréfotózás előtt tippek is érdekelnek, korábban összeszedtünk párat nőknek és férfiaknak is.

Ha bármi kérdésed lenne az otthoni portréfotózással kapcsolatban, keress minket a [email protected] e-mail címen! Sok sikert a portréfotózáshoz és az álláskereséshez!

Share This